سوالات متداول دانشجويان در حوزه امور آموزشي

چهارشنبه 1400/8/26
سوالات متداول دانشجويان در حوزه امور آموزشي

1-سوال:معدل حد نصاب برای تغییر رشته چگونه محاسبه میشود؟

جواب:کلیه دروس اخذ شده دانشجو که دارای نمره می باشد به استثنا دروس معادلسازی،دروس اختیاری خارج از سرفصل و دروس فرهنگی در معدل برای تغییر رشته محاسبه میشود.

2-آیا دانشجویان انصرافی میتوانند مجدد ادامه تحصیل دهند؟

جواب:بله.دانشجویان انصرافی بامراجعه به مرکز و ارايه درخواست خود می تواند مجددا در همان رشته قبلی خود ادامه تحصیل دهند.ارايه کارت پایان خدمت برای دانشجویان مشمول الزامی است.

3-سوال: سنوات مجاز دانشجویان کارشناسی چگونه است؟

4-سنوات مجاز دانشجویان کارشناسی ارشدچگونه است؟

جواب:سنوات مجاز دانشجویان غیرمشمول 5 سال(10 ترم) می باشد که با توجه به پیشرفت تحصیلی و شرایط خاص تا 18 ترم قابل افزایش می باشد.دانشجویان مشمول 3 سال (6ترم )می باشد که با توجه به پیشرفت تحصیلی و با مجوز نظام وظیفه تا 8 ترم قابل افزایش می باشد.

5-سوال:در چه صورت دانشجو میتواند از مرخصی زایمان استفاده نماید؟

جواب:دانشجو میتواند با درخواست در سیستم گلستان یک ترم قبل از زایمان خود و 4 ترم بعد از زایمان(مجموعا 5 ترم) با ارايه     مستندات از مرخصی زایمان( بدون پرداخت شهریه و بدون احتساب در سنوات )استفاده نماید.

6-سوال : دانشجوی مقطع ارشد چه زمانی می تواند از پایان نامه خود دفاع کند؟

جواب : دانشجو میتواند چهار ماه بعد از تصویب پیشنهاده و اخذ پایان نامه  دفاع کند.

7-سوال : دانشجوی مقطع ارشد چند ترم می تواند نسبت به اخذ پایان نامه اقدام نماید؟

جواب : دانشجوی ارشد پس از اخذ پایان نامه در صورتیکه نتواند در همان نیسمال دفاع کند می تواند در نیمسال های آتی درطول سنوات مجاز تحصیلی با پرداخت شهریه ثابت به صورت ادامه دار ثبت نماید.

8-سوال: دانشجویان مقطع ارشد چه موقع برای ارائه پیشنهاده پایان نامه اقدام نمایند؟

جواب :دانشجو می تواند  از نیمسال سوم ،نسبت به انتخاب استاد راهنما و طرح پیشنهاده اقدام نماید.

9 – سوال:اعتبار مدرک پیام نور در چه حد هست ، آیا ارگانهای دولتی مارا می پذیرند ؟

جواب : مدرک دارای لوگو وزارت علوم، تحقیقات وفناوری و مانند دانشگاههای ملی معتبر هست.

10 – سوال:اصل مدرک چه موقع صادر می شود ؟

جواب : یکسال بعد از تاریخ فارغ التحصیلی و در صورت ضرورت با ارائه مدرک مستند خارج از این قانون صادر می شود.

11 – سوال:جهت ترجمه مدرک دانش آموختگی چه اقدامی باید انجام بدیم ؟

جواب : آدرس سامانه سازمان امور دانشجویان داخل رو بهشون میدیم و تا با مطالعه  بخش راهنما ، مدارک را  طبق توضیحات ارائه شده بارگذاری نمایند و از طریق کد صحت که سامانه در دسترسشون می گذاره با در دست داشتن اصل مدرک و کد صحت دریافتی نسبت به ترجمه از طریق دارالترجمه رسمی و دریافت تاییدیه دادگستری و وزارت امور خارجه اقدام نمایند .

12 – سوال:چه دروسی را  می توان جهت جبران معدل اخذ نمود ؟

جواب : در مقطع کارشناسی دروس  با نمره بین 99 /11 -10و در مقطع ارشد دروس با نمره  99/13 – 12 را می توان مجددا در قالب 20 واحد در دو ترم برای کارشناسی و 14 واحد در یک ترم برای ارشد اخذ نمود .

13-سوال: دانشجویان مشمول تا چند ترم میتوانند مرخصی متوالی بگیرند؟

جواب: دانشجویان مشمول می توانند تا دو ترم مرخصی متوالی استفاده نمایند.مرخصی سوم نمیتوان بصورت متوالی اخذ نمود.

14- سوال: تغییر شیوه دانشجویان ارشد از پژوهشی به آموزشی چگونه است؟

جواب: تغییرشیوهازپژوهشمحوربهآموزشمحوربرایدانشجویانکارشناسیارشدورودی 98 وبعدازانممنوعمیباشد

15-سوال:معادلسازی دروس چه شرایطی دارد؟

جواب:مدرک دانشگاهی مورد تایید وزرات علوم باشد و واحدهای دروس مبدا با واحدهای دروس مقصد باید بزرگتر مساوی و سرفصل دروس یکی باشد. (دروس مدارک معادل قابل معادلسازی نمی باشد)

16- سوال: ایا دانشجویانی که فاقد مدرک پیش دانشگاهی میباشند و مدرک کاردانی جایگزین مدرک پیش دانشگاهی است میتوان دروس مقطع کاردانی را معادلسازی نمود؟

جواب: خیر دروس مدرک جایگزین به هیچ عنوان قابل معادلسازی نمی باشد.

17-سوال: آیا دروس مقطع ارشد را میتوان در دوره کارشناسی معادلسازی نمود؟

جواب: فقط دوری جبرانی مقطع ارشد در مقطع کارشناسی قابل معادلسازی میباشد.

18-سوال: دانشجویان از چه طرقی می توانند درخواست های آموزشی خود را به دانشگاه محل تحصیل خود اعلام نمایند؟

جواب: با توجه به مجازی و غیرحضوری بودن دانشگاه پیام نور،  دانشجویان  می توانند از قسمت پیشخوان خدمت سیستم گلستان خود درخواست های خود را به آموزش دانشگاه محل تحصیل اطلاع دهند

19- سوال: طریقه مهمان شدن در دانشگاه پیام نور به چه صورت است؟

جواب: 1- دانشجویان می توانند به دو روش مهمان دائم یا مهمان موقت در دانشگاه مهمان شوند.

2-  دانشجویان می توانند برای امتحانات پایان ترم خود مهمان اضطراری شوند و امتحانات خود را در شهر ی که ساکن هستند امتحان دهند.

1. دانشجویان از طریق سیستم گلستان کدام خدمات غیر حضوری را می توانند انجام دهند؟

تقاضای انتقال و تغییر رشته، درخواست مرخصی تحصیلی زایمان، درخواست انصراف یا لغو آن، درخواست لغو عدم مراجعه، درخواست تسویه حساب و گواهی اشتغال به تحصیل

21-آیا شهریه دانشجویان بدون آزمون (با سوابق تحصیلی)و فراگیر با دانشجویان با آزمون سراسری متفاوت است؟

خیر هیچ تفاوتی ندارد

22-آیا حضور در کلاسهای پیام نور اجباری است؟

خیر اجباری نیست فقط دروس عملی حضور الزامی است

23-آیا می توان از همان ترم اول مهمان شد؟بله

24- آیا می توان در شهر خود امتحان پایان ترم داد یا خیر؟

چنانچه دانشگاه به حالت حضوری برگردد بعد از پرداخت شهریه میتوانید حوزه محل آزمون خود را تغییر دهید.

25-آیا اعتبار مدرک دانشجویان پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی با پذیرش از طریق کنکور متفاوت است؟خیر

جمعه 10 فروردین 1403