نماینده ولی‌ فقیه در استان یزد و امام جمعه یزد در اختتامیه جشنواره کشوری قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه پیام نور به میزبانی یزد:

چهارشنبه 1399/11/1
اهمیت حفظ قرآن با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری تأکید کرد.

حجتالاسلام محمدرضا ناصری، نماینده ولی‌فقیه در استان یزد و امام جمعه یزد به اهمیت حفظ قرآن با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری تأکید کرد و سپس به بخشی از وصیتنامه حضرت امیرالمؤمنین(ع) به امام حسن مجتبی(ع) درباره درس‌گیری از کتاب خدا اشاره کرد و گفت: این درسی است تا برای آغاز تکامل، رشد و آموزش خود از کتاب خدا شروع کنیم و از آن غافل نشویم. همانطور که در خطبه‌های امیرالمؤمنین(ع) درباره توجه، بیان و اهمیت کتاب‌الله تأکید شده است.

وی با اشاره به سفارشات قرآن نسبت به مسئله تفکر، تعقل و تدبر افزود: اهتمام قرآن به این مسائل یعنی عمق‌نگری، فکر داشتن و در همه چیز فکر کردن و در همه چیز با تفکر پیش رفتن. در بیش از بیست آیه دستور به تفکر داده شده است «إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ» و... . آیاتی نیز در ارتباط با تعقل است، «كَذٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُم آياتِهِ لَعَلَّكُم تَعقِلونَ»، «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ قُرْآنًا عَرَبِيًّا لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ» و ... و در آیاتی نیز به تدبر تأکید شده است. این تفکر، تدبر و تعقل، سه اصلی هستند که قرآن در همه زمینه‌ها بسیار به آن توجه کرده است.

ناصری با اشاره به اینکه این منطق قرآن است، اضافه کرد: شما را به عکس این مسئله تذکر می‌دهم. خارجی‌ها و بیگانگان در زمینه آموزش، علمی و .. چهار چیز تفکر، تعلق، تدبر و تدین را ا از ما گرفتند. چرا در باب علم، سطحی‌نگری را به ما آموزش دادند؟ چرا ما باید محتاج باشیم و چرا بچه‌ها نباید نوآور و قدرت فکر داشته باشند و نباید چیزی را اختراع کنند؟ این خیانت دنیای غرب و استکبار به ماست. چرا امروزه هر چه بحث درباره اقتصاد مقاومتی انجام می‌دهیم، پیش نمی‌رود؟ چرا هر چه به خودکفایی مهندسان تأکید می‌کنیم اما باور نمی‌شود؟

وی با اشاره به اینکه این خیانت غرب، به دلیل دوری از مفاهیم و آموزه‌های قرآنی است، افزود: باید به قرآن و مفاهیم این کتاب الهی بازگردیم و دستورات آن را اجرا کنیم. در حالی که قرآن تأکید بسیار بر تعقل و تدبر دارد.

ناصری با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی بر پایه قرآن و حرکت رو به کمال شکل گرفته است، بیان کرد: اصل آن تحول است و اگر تحول ایجاد شد و به نقطه اوج رسیدید، سعادتمند می‌شوید. بنابر این باید تعقل و تفکر را به اصل کار بازگردانیم و باید این امر را به فرزندان خود آموزش دهیم و با ایجاد این تحول، زمینه رشد و نمو فراهم خواهد شد.

امام‌جمعه یزد اظهار کرد: پس بر ما لازم است تا از مسیر تفکر و تعقل وارد شویم و در این راه به نوآوری و کمال برسیم و این امر را نیز به فرزندان خود یاد دهیم. امیدوارم خداوند توفیق عمل به قرآن را به ما بدهد تا بتوانیم تمام دنیا را از تفکر قرآنی پر کنیم.

شنبه 8 اردیبهشت 1403