چشم‌پوشی از دستورات نوار دستور
پرش به محتوای اصلی
داشنگاه پیام نور
 

همایش حقوق و حقوق شهروندی با حضور دکتر داود محمدی رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی

دانشگاه پیام‌نور، دانشگاهی است با هویت ایرانی - اسلامی که برای ایفای نقش و مسئولیت خود در جهت تحکیم جایگاه علمی و پژوهشی در میان دانشگاه‌های باز و آموزش از راه دور دنیا به گسترش رشد و تعالی تقوی و فضائل انسانی، تعمیق جنبش نرم افزاری، امید بخشیدن و گسترش دامنه دانش، یادگیری در همه جا، همه وقت و برای همه در محیطی ایمن و مبتنی بر عدالت در راستای سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی ایران در سطح ملّی و جهانی اهتمام می‌ورزد.

​​ادامه مطلب ......

​ریاست دانشگاه

دفتر ریاست

نظار​ت و ارزیابی و تضمین کیفیت

روابط عمومی

برنامه و بودجه

امور حقوقی

مدیریت مالی ​​​

کارشناس مسئول امور مالی​

حسابدار و امین اموال

​ معاونت آموزشی و پژوهشی ​​

گروه ارتباط با صنعت و کارآفرینی 

اداره دانش آموختگان 

اداره خدمات آموزشی و امتحانات  

اداره فناوری اطلاعات و اموررایانه​

اداره امور اداری و پشتیبانی ​

آزمایشگاه

​کارگاه تخصصی

گروه های آموزشی

مراکز و واحد ها 

ستاد استان و مرکز قزوین 

مرکز تاکستان 

مرکز بوئین زهرا

واحد آبیک 

واحد آوج 

واحد الوند 

واحد دانسفهان 

واحد شال​​​​

چهارشنبه 1398/2/18
همایش حقوق و حقوق شهروندی با حضور دکتر داود محمدی رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی
انجمن علمی حقوق دانشگاه پیام نور مرکز قزوین با همکاری انجمن مدیران موفق فردا برگزار کرد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر داود محمدی عصر چهارشنبه در همایش حقوق شهروندی که توسط انجمن مدیران موفق فردا با همکاری انجمن علمی حقوق دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز قزوین در محل سالن آمفی تئاتر این دانشگاه برگزار شد گفت : ریشه حقوق شهروندی هم در مبانی دینی، هم اصول قانون اساسی و هم قوانین موضوعه کشور وجود دارد و با جدیت مورد تاکید قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: علاوه بر اصول مختلف قانون اساسی جمهوری اسلامی، در شرع مقدس اسلام هم مباحث این حقوق به عنوان پایه قابل اتکا طرح شده و شارع مقدس حق الناس و حق الله را با دقت تبیین کرده است.

محمدی ادامه داد: در قوانین موضوعه هم نسبت به حق شهروندی شاهد بندها و مواد مختلفی در این خصوص هستیم تا جایی که در آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی کمتر ماده ای هست که به طور صریح و یا تلویحی به حقوق شهروندی نپرداخته باشد.

وی گفت: قانونگذار این قوانین هم در صدور حکم، هم دفاع از متهم و هم اجرای حکم ؛ حقوق شهروندی را با تمام جزییات آن مورد تاکید قرار داده است.

محمدی خاطرنشان کرد: در کنار دولت که منشور حقوق شهروندی را تدوین و ابلاغ کرده، مجلس شورای اسلامی نیز در سال83 قانونی را در این خصوص از تصویب گذرانده تا کرامت مردم و شهروندان احترام گذاشته شود.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی گفت: آن چه در کنار وجود قوانین حقوق شهروندی اهمیت دارد و و ما در ان دچار نقص هستیم آموزش حقوق شهروندی است به طوری که در نبود این موضوع، بسیاری از پرونده ها در محاکم به خاطر عدم آشنایی مردم با حقوقشان تشکیل شده اند.

وی، نقش رسانه ها را در آشنایی و آموزش مردم نسبت به حقوق خود بسیار مهم دانست و افزود: امروزه آنچه در صحنه های اطلاع رسانی می بینیم بیشتر مسایل سیاسی و اقتصادی روز است و کمتر به این مساله پرداخته می شود.

محمدی اظهار داشت: اگر بخواهیم فساد را در کشور ریشه کن کنیم راه آن در زندان نیست بلکه در شفافیت است چرا که شدت عمل در برخورد، گرچه یک مسکن موقت است اما درمان قطعی آن نیست و باید با شفافیت به سراغ درمان اساسی برویم.

وی با تاکید بر اینکه برخورد قضایی بدون از بین بردن بسترهای جرم زا موفق نیست گفت: اگر مجلس هم اینچنین بر تحقق طرح دولت الکترونیک تاکید دارد به جهت شفافیت اطلاعات در نزد مردم و جنبه بازدارندگی آن است که زمینه فساد را کاهش می دهد و البته باید بسترهای مطالبه گری در مردم نیز از همان پایین ایجاد شود تا مسئولان هم نسبت به آن توجه کنند.

همچنین در این همایش مهدیه سادات قافله باشی گفت: این ظرفیت از طریق شبکه های اجتماعی، رسانه ها، دانشگاهیان و تشکل های غیر دولتی فراهم است تا مطالبات خود را به مدیران شهری و استانی برسانند.

وی اضافه کرد: حقوق شهروندی گرچه با توجه به ابلاغیه رییس جمهوری توانسته به صورت مدون مطرح شود اما تا تحقق کامل آن مسیری طولانی هم از سوی مردم و هم حاکمیت باید طی شود.

قافله باشی ادامه داد: اولین حقوق شهروندان حاکمیت قانون، انضباط شهری و دسترسی آزاد به اطلاعات است که شهرداری ها به عنوان ویترین خدمات اجتماعی حاکمیت نقش اساسی در تحقق آن ایفا می کنند.

وی با بیان اینکه بسیاری از شهرداری ها از موضوع حقوق شهروندی آن طور که باید تبعبت نمی کنند، گفت: گرچه شورای پنجم در این خصوص تلاش های زیادی کرده اما این امر به طور 100 درصدی اتفاق نیفتاده است.

قافله باشی اظهار داشت: در راستای شفاف سازی و تحقق حقوق شهروندی در حوزه مدیریت شهری، از سال جاری تمام مصوبات پارلمان محلی در سایت مدیریت شهری جهت مشاهده عموم مردم منتشر خواهد شد.

قافله باشی، شفافیت با مردم و دسترسی آزاد آنها به اطلاعات را موضوعی مهم در حقوق شهروندی دانست و گفت: اتخاذ تصمیمات در اتاقی شیشه ای و به طور شفاف با مردم از دغدغه های مهمی است که حصول آن همچنان با وجود تلاش های شهرداری و استانداری میسر نشده است.

دیگر سخنران این همایش مریم بیدخام مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی بود که گفت: حقوق شهروندی یک امر لازم است که ریشه در آموزه های دینی و اخلاقی دارد و فلسفه آن بر مبنای رضایت مردم و پاسخگویی حاکمیت به مردم است.

وی اضافه کرد: حقوق شهروندی مقدمه ای برای رسیدن به جامعه ای آرمانی است که گرچه تا رسیدن به آن فاصله زیادی داریم اما همین اقدامات در راستای تدوین منشور حقوق شهروندی و ابلاغ آن به دستگاه ها هم می تواند تلنگری برای رعایت آن باشد.

بیدخام ادامه داد: برای آشنایی مردم با حقوق شهروندی خود، رسانه ها و همچنین فضای مجازی نقشی موثر دارند تا در نتیجه آن به جامعه ای سالم و عادلانه برای همه آحاد دست یابیم.

وی گفت: اگر جامعه ای با نشاط اجتماعی و عاری از آسیب های اجتماعی می خواهیم باید همه به حقوق شهروندی خود آشنا باشند.

دبیر ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی با اشاره به بازرسی و نظارت بر نحوه عملکرد دستگاه ها در حوزه حقوق شهروندی اظهار داشت: هر کدام از دستگاه های دولتی و غیر دولتی در طول سال سه بار بر اساس چک لیست های ابلاغی وزارت کشور مورد بازرسی قرار می گیرند و بر آن اساس امتیازبندی می شوند.

بیدخام ادامه داد: در این بازرسی‌ها، ضمن اعزام بازرسان ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی برای حضور در دستگاه‌های مورد نظر، عملکرد دستگاه‌ها در راستای اجرای برنامه‌های ابلاغی و بر اساس مستندات ارائه شده مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین افزود: در این بازدیدها عملکرد دستگاه‌های اجرایی استان در زمینه حقوق شهروندی، تکریم ارباب رجوع و عفاف و حجاب بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی از سوی وزارت کشور مورد ارزیابی قرار گرفته و دستگاه‌های برتر و همچنین دستگاه‌هایی که عملکرد ضعیفی دارند، به مقامات ذی صلاح معرفی می‌شود.

در بخش دیگری از این همایش مهران قاسمی معاون فرهنگی اداره کل ورزش و جوانان ، با بیان اینکه در الفبای حقوق شهروندی مشکلات زیادی داریم افزود: گرچه حقوق شهروندی باید از آموزش و پرورش و رسانه آغاز شود اما به هرحال همه ما در فهم و دریافت آن نیاز به برنامه ریزی داریم.

وی اضافه کرد: حقوق شهروندی مساله روشنی است و منظور از آن حقوق و تکالیف شهروندان نسبت به یکدیگر و شهروندان با حکومت است.

قاسمی ادامه داد: حقوق شهروندی دارای تاریخ و سابقه طولانی زیادی است و حضرت علی(ع) هم در خصوص حقوق مردم نسبت به حکومت توصیه های زیادی دارد.

وی با اشاره به ابلاغ منشور حقوق شهروندی از سوی دولت تدبیر و امید گفت: این منشور با وجود توجه کامل به همه ابعاد حقوق شهروندی، پشتوانه های جدی اجرایی و قانونی نداشته تا بتواند با قوت در بالادست اجرا شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل ورزش و جوانان قزوین افزود: اگر امروز شاهد رانت، صف های طولانی و سوء استفاده از قیمت ها در بازار کالا و اجناس هستیم، نشان دهنده فقدان اساسی حقوق شهروندی در میان مردم و عدم آشنایی خود مردم نسبت به حقوق یکدیگر است.

​آدرس : قزوین ،میدان شهید حسن پور ، مجتمع ادارات نواب صفوی،دانشگاه پیام نور قزوین- صندوق پستی : 878 نمابر : 02833374081پست الکترونیک info.qazvin@pnu.ac.ir​  -  مراجعه به سایت قدیم دانشگاه 

تمامی حقوق این سایت متعلق است به دانشگاه پیام نور
کل بازدیده ها: 1104177
جمعه 31 فروردین 1403